Aktuality

Cvikovský Zeleňák Fest

1. 3. 2017

Otevíráme festivalové hudební léto. Zahájili jsme předprodej vstupenek - do konce března prodáváme vstupenky za zvýhodněnou cenu 180 Kč/1 ks. Třetí ročník pivovarského hudebního festivalu se uskuteční v sobotu 27. května 2017 od 14.00 hod. pod Zeleným vrchem (Zeleňákem) v areálu Pivovaru Cvikov (Pivovarská 405, Cvikov). Program: 14.00 Zahájení 14.30

Zobrazit celý text >

Extra panenský olivový olej z chorvatské Dalmácie exkluzivně u nás v prodeji

17. 2. 2017

Velmi jemný a kvalitní extra panenský olivový olej Benedicta Terra Dalmatia je produktem pěstitele a zpracovatele oliv ve střední Dalmácii. Společnost získává olivy ruční sklizní z tisícovky vlastních olivovníků pěstovaných ve střední části chorvatské Dalmácie. Úroda oliv je zpracována do 24 hod. od sklizně a před lisováním ještě

Zobrazit celý text >

Žitný speciál na čepu od 18. února

9. 2. 2017

Dalším z našich speciálů se v roce 2017 stal Žitný speciál 13°, ležák vyrobený tradičním spodním kvašením, při jehož výrobě jsme část ječného sladu nahradili žitným. Žitný třináctistupňový ležák má vyšší barvu, která odpovídá výraznější barvě žitného sladu. Žitné zrno

Zobrazit celý text >

Hledáme nového kolegu/kolegyni

7. 2. 2017

Do týmu obchodníků v Pivovaru Cvikov hledáme nového kolegu/kolegyni na pozici obchodního zástupce pro severočeský region. Nabízíme po zapracování dlouhodobou spolupráci, finanční bonusy, služební automobil. Požadujeme obchodního ducha, samostatnost a pracovní nasazení; praxe v oboru výhodou.  Své životopisy posílejte na e-mail

Zobrazit celý text >

Šéfkuchař Roman Paulus

27. 1. 2017

Páteční degustační večer s šéfkuchařem Romanem Paulusem v pátek 27. ledna 2017 - pětichodové menu, tradiční i netradiční chutě, dezert vytvořený speciálně pro restauraci Sladovna... Výborný zážitek pro hosty, tým našich kuchařů i obsluhu. Těšíme se zase někdy.

Zobrazit celý text >

Dárkové balení

1. 12. 2016

V adventním čase nabízíme naše piva v dárkovém balení: Stylový pětilitrový soudek naplněný světlým ležákem Klíč 12° si můžete zakoupit v restauraci Sladovna za 320 Kč. Soudek je opatřený výčepním ventilem a nepotřebujete tedy žádné výčepní zařízení. Hodí se jako dárek, na setkání s přáteli i jen tak na

Zobrazit celý text >

Po roce Výroční 14°

26. 11. 2016

Během oslav druhých narozenin obnoveného pivovaru Cvikov jsme slavnostně narazili světlý ležák Výroční 14°. Pro světlé speciální pivo s původní stupňovitostí 14 ° jsme zvolili méně obvyklou kombinaci dvou druhů českého chmele - Premiant a Kazbek, kdy především druhý z nich předává pivu slabě citrusové aroma. Speciální chuť piva

Zobrazit celý text >

Královské 12° opět na čepu

27. 10. 2016

V restauraci Sladovna jsme rozšířili sortiment našich piv o spodně kvašený světlý ležák Královské 12°, při jehož výrobě jsme kromě ječného sladu použili i slad pšeničný. Nejedná se ale o typické pšeničné pivo, spíše ho můžeme charakterizovat jako staročeský ležák s přídavkem pšeničného sladu, který se projeví v

Zobrazit celý text >

Rocková pípa 29. 10. 2016

23. 10. 2016

V sobotu 29. října bude u nás v pivovaru rocková pípa Rádia BEAT. Srdečně vás zveme na živé vysílání do stodoly vedle restaurace Sladovna. Začínáme v 19.00 hod., pro posluchače Rádia BEAT budeme čepovat 300 piv zdarma. Vyberte si oblíbený bigbít a při tom můžete pozdravit "po drátech" své známé. Poslední tóny zazní úderem

Zobrazit celý text >

2. narozeniny obnoveného Pivovaru Cvikov

17. 10. 2016

Druhý rok obnoveného Pivovaru Cvikov si připomeneme oslavou v sobotu 26. listopadu. Dopolední program zahájí v 10.00 hod. adventní jarmark, kde budou šikovní výrobci z našeho okolí nabízet pivní mýdla, keramiku, výrobky ze dřeva i z papíru, vánoční svíčky, med a domácí medovinu, kozí sýry, marmeládu a další dobroty.

Zobrazit celý text >

Novinky na jídelním lístku

30. 9. 2016

Zveme vás k ochutnání nových jídel na našem stálém menu. Doporučujeme například kachní rillette s chlebem, hovězí rib-eye steak, pečenou kachnu s červeným zelím nebo filet z candáta na tymiánu. Nově si u nás můžete dát také římský salát s kuřecím masem nebo míchaný zeleninový salát s olivami a

Zobrazit celý text >

Večerní menu

5. 9. 2016

Opět pro vás připravujeme večerní menu. Od půl čtvrté do zavírací doby si můžete vybrat vedle stálé nabídky i z večerního menu. Od 5. do 9. září máme špíz z vepřové panenky a hovězí svíčkové, vepřová líčka na cvikovském pivě nebo smažený řízek z vepřové krkovičky. K tomu polévku dle denní nabídky. Přejeme

Zobrazit celý text >

Mistrovský pohár libereckých Bílých Tygrů

26. 7. 2016

Vítěznou trofej hokejových Bílých Tygrů, Mistrů extraligy 2015/16, budeme hostit v restauraci Sladovna od pátku večer do neděle 12. - 14. srpna. Přijďte si prohlédnout mistrovský pohár, vyfotit se, zavzpomínat na úspěšnou sezónu a připít si na budoucí vítězná utkání. Pohár T. G. Masaryka je putovní pohár pro mistra České republiky v

Zobrazit celý text >

Přijede k nám divadlo

8. 7. 2016

V neděli 24. července od 16.00 hod. představí novoborský divadelní spolek NOPOĎ Krkonošské pohádky, ovšem v úpravě po 20 letech. Srdečně vás zveme do areálu Pivovaru Cvikov.

Zobrazit celý text >

Zveme na špičkový jazz

7. 7. 2016

Řadu jazzových světových hvězd i nadějné mladé kapely z celé Evropy představí letošní již jedenáctý ročník Bohemia JazzFestu. Skvělá hudba oživí po devět večerů historická náměstí Prahy (11. - 12. 7.), Liberce (13. 7.), Brna (14. - 15. 7.), Tábora (16. 7.), Písku (17. 7.), Plzně (18. 7.) a Domažlic (19. 7.). I cvikovské pivo je od pondělí 11. července na

Zobrazit celý text >

Cvikovský Zeleňák Fest - předprodej vstupenek

20. 4. 2016

Předprodej vstupenek v pivovarské restauraci Sladovna, Pivovarská 405, každý den od 11.00 do 22.00 hod.; dále Jakub a.s, Gen. Svobody 297 Arnultovice, Nový Bor, otevřeno po – pá od 7.00 do 15.00 hod. a Elektro Jakub – nový obchodní dům, Liberecká 66, Nový Bor, otevřeno po – pá od 9.00 do 12.00 hod. a od 13.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 09.00 do 12.00 hod. Cena jednotlivé vstupenky v

Zobrazit celý text >

Světlý ležák Královské 12°

18. 4. 2016

Poprvé narazíme Královské 12° v sobotu 14. května, v den 700. výročí narození Karla IV. V ležáckých tancích již zraje spodně kvašený světlý ležák Královské 12°, při jehož výrobě jsme kromě ječného sladu použili i slad pšeničný. Svou chutí toto pivo odkazuje na piva vařená před stovkami let a my si jím

Zobrazit celý text >

Cvikovský Zeleňák Fest - hlavní host kapela Buty

1. 4. 2016

Druhý ročník hudebního festivalu Cvikovský Zeleňák Fest připravujeme na sobotu 14. května. Hudební program zahájí v 16.00 hod. pop-rocková formace Těsně Vedle ze Železného Brodu, následovat bude pražský band So Fine. Známé songy i novinky zahrají legendární Precedens společně se zpěvačkou Ivou Marešovou a od 19.00 vystoupí hlavní host večera skupina

Zobrazit celý text >

Jiří Král - hostující šéfkuchař v restauraci Sladovna

1. 3. 2016

V pátek 15. dubna ovládne kuchyni restaurace Sladovna hostující šéfkuchař Jiří Král. Společně s našimi kuchaři připraví francouzské degustační menu o osmi chodech, které hostům restaurace Sladovna během večera i osobně odprezentuje. Jiří Král je šéfkuchařem pražské restaurace Aureole ve 27. patře budovy City Tower, pro kterou již třikrát obhájil titul

Zobrazit celý text >

Ocenění České a moravské pivní koruny

17. 2. 2016

Z Brna jsme si přivezli Bronzovou pivní korunu. Ocenění uděloval měsíčník Pivo, Bier & Ale nejlepším craft pivovarům, tedy těm, které dodržují tradiční řemeslné postupy výroby. Ve finálové degustaci se sčítaly výsledky hodnocení tří porot - pivovarnických profesionálů, prodejců a novinářů píšících o pivě. Děkujeme!

Zobrazit celý text >

Večerní menu

25. 1. 2016

Nově připravujeme v restauraci Sladovna večerní menu, které zpestřuje naši nabídku od 16.00 hod. Vedle stálého jídelního lístku si tak ve všední den můžete od 11.00 do 15.00 hod vybírat z denního menu, o víkendu pro vás připravujeme ve stejný čas víkendovou nabídku a každý týden budeme obměňovat nabídku večerního menu. Večerní menu

Zobrazit celý text >

Hudební večer v pátek 29. ledna

18. 1. 2016

Další hudební večer pro vás připravujeme v naší restauraci Sladovna na pátek 29. ledna. O živou hudební produkci se tentokrát postará Vivasong Víti Vávry. Hrají široký repertoár všech stylů, oblíbené skladby českých i zahraničních interpretů. Vstupné nevybíráme, ale doporučujeme rezervaci (rezervace@pivovarcvikov.cz nebo tel. 737

Zobrazit celý text >

Sváteční otevírací doba

17. 12. 2015

Vážení hosté restaurace Sladovna, během svátečních dnů bude restaurace otevřena takto: 18. 12. 2015 11.00 - 18.00 hod. do 23. 12. 2015 otevřeno jako obvykle 24. 12. 2015 zavřeno 25. 12. 2015 14.00 - 23.00 hod. 26. - 31. 12. 2015 otevřeno jako obvykle 01. 01. 2016 zavřeno Na Silvestra 31. 12. 2015 si u nás můžete rezervovat místa. Program nepřipravujeme, proto ani nebudete platit vstupné. Těšíme se na vaši

Zobrazit celý text >

V restauraci Sladovna k dostání pravé šampaňské

15. 12. 2015

Závěr roku si již neumíme představit bez "bublinek". Pivní šampaňské u nás nemáme, proto jsme ze samého srdce francouzského vinařského kraje Champagne přivezli výborné pravé šampaňské. Rodinné vinařství Chanoir-Fresne sklízí hrozny z vinohradů na svazích Remešského pohoří již po několik generací. Harmonická chuť

Zobrazit celý text >

Výroční cena pro Sklář 8°

2. 12. 2015

Odborný časopis Pivo, Bier & Ale vyhlásil naše osmistupňové pivo Sklář nejlepším novým spodně kvašeným výčepním pivem roku 2015. Ocenění jsme si převzali ve středu v pražském pivovaru U Fleků od šéfredaktora tohoto měsíčníku Pavla Borowiece. V krátkém čase je to tak pro nás další ocenění kvality cvikovského piva. Velmi si

Zobrazit celý text >

Výroční 14° poprvé v den oslav

23. 11. 2015

V sobotu 28. 11. 2015 ve 12.45 hod. majitelé Pivovaru Cvikov Jiří Jakoubek a Viktor Tkadlec společně se sládkem Milošem Hrabákem narazí první sud speciálního piva Výroční 14°. Pro světlé speciální pivo s původní stupňovitostí 14 % jsme zvolili méně obvyklou kombinaci dvou druhů českého chmele - Premiant a Kazbek, kdy především druhý z nich

Zobrazit celý text >

Ocenění pro desítku Luž

19. 11. 2015

Ve čtvrtek 19. listopadu jsme od Sdružení přátel piva (SPP) převzali ocenění pro naši desítku Luž – v soutěži „Pivo roku“ se umístila v kategorii Světlá výčepní piva na druhém místě. Soutěž, kterou SPP pořádalo již po pětadvacáté, probíhá ve dvou kolech – nejdříve členové SPP hlasují o nejoblíbenějších pivech a tři

Zobrazit celý text >

V den oslav prvního výročí speciální ceny piva

15. 11. 2015

Na sobotu 28. listopadu, kdy si u nás připomeneme rok od obnovení výroby, jsme pro vás připravili slavnostní ceny cvikovského piva. Půllitr osmičky Sklář a desítky Luž budeme čepovat za 15 Kč, jedenáctku Hvozd a dvanáctku Klíč budeme mít za 20 Kč a pro naše nejsilnější piva Sváteční 13° a Výroční 14° jsme na tento den stanovili cenu 25 Kč. Všechny

Zobrazit celý text >

Svatomartinské menu

5. 11. 2015

Čas husích pochoutek je opět tady! O víkendu 7. - 8. listopadu pro vás budeme mít vedle stálé nabídky i husí vývar s knedlíčky z husích jater, husí kaldoun, domácí husí paštiku, husí roládu a samozřejmě nebude chybět pečená husa. Svatomartinské víno bude také, ale jak víte, důležitou roli u nás hraje především

Zobrazit celý text >

1. narozeniny obnoveného Pivovaru Cvikov 28. 11. 2015

19. 10. 2015

Už to bude rok, co jsme po rekonstrukci pivovaru slavnostně narazili první sud světlého ležáku Klíč. Od té doby jsme sortiment našich piv rozšířili o jedenáctku Hvozd a polotmavý ležák Sváteční 13°, dokončili fasádu restaurace, otevřeli opravenou stodolu, obsloužili mnoho hostů v restauraci Sladovna, tisícovkám zájemců ukázali, jak se vaří pivo přímo u

Zobrazit celý text >

Restaurace v novém kabátě

18. 10. 2015

Dokončili jsme práce na fasádě restaurace a s fasádní barvou jsme si skutečně "vyhráli". Je na bázi vápna a natíraná štětkou tak, aby sama o sobě zachovala jistou nedokonalost povrchů a proměnlivou intenzitu struktury a odstínu. Ty se pak projevují především při dešti, změně vlhkosti vzduchu, blízkostí s terénem apod. ztmavnutím. Může se to zdát jako

Zobrazit celý text >

Mezinárodní sklářské sympozium IGS 2015

29. 9. 2015

Začátek října bude v Novém Boru a okolí patřit sklu. A k výhni sklářské pece neodmyslitelně patří pivo. V Novém Boru a okolních sklárnách bude od 1. do 4. října probíhat již XII. ročník Mezinárodního sklářského sympozia IGS 2015, kterého se zúčastní hvězdy sklářského designu, jako například René Roubíček,

Zobrazit celý text >

Pivní festival U Fořta na Mezní Louce

21. 9. 2015

V restauraci U Fořta - restaurant a pension na Mezní Louce nad Hřenskem mají velmi šikovné kuchaře, kteří mimo jiné připravují i mnoho pochoutek z piva. O víkendu 25. - 27. září během pivního festivalu můžete ochutnat cvikovské pivo v pivních lívancích, pivním punči nebo třeba pivní utopence. A čepovat se budou naše piva Klíč, Hvozd, Luž, Sklář i

Zobrazit celý text >

Hudební večer v restauraci Sladovna

20. 8. 2015

V pátek 11. září budou od 20.00 do 23.00 hod. hrát k tanci a poslechu v restauraci Sladovna Staročeští heligonkáři. Hudební večery bychom rádi pro vás opakovali jednou měsíčně. Srdečně vás zveme. Rezervace přijímáme již nyní.

Zobrazit celý text >

Pivovarská stodola

31. 7. 2015

Každou sobotu je vedle naší restaurace otevřená i pivovarská stodola, kde si můžete dát kompletní sortiment našich piv i různé grilované dobroty.

Zobrazit celý text >

První ročník festivalu Zahrádky Fest 2015

18. 7. 2015

Zveme vás na festival Zahrádkyfest, jehož první ročník se bude konat 18. července 2015 v areálu zámecké zahrady v Zahrádkách u České Lípy. Pro děti budou připravené různé soutěže a atrakce, pro dospělé výborné hudební skupiny a na žízeň nebude chybět cvikovské pivo. Vstupenky můžete zakoupit v předprodeji v restauraci Sladovna (v areálu Pivovaru Cvikov)

Zobrazit celý text >

Sváteční polotmavý ležák 13° opět na čepu

2. 7. 2015

Prodloužený víkend zahájíme v naší restauraci Sladovna polotmavým ležákem. Od čtvrtka 2. července doplní na čepu naše čtyři značky - Sklář, Luž, Hvozd a Klíč - polotmavý ležák Sváteční 13°, který vaříme příležitostně k významným událostem. Sváteční ležák vaříme ze tří druhů sladů –

Zobrazit celý text >

Premiéra světlého ležáku Hvozd 11°

17. 6. 2015

Rozšířili jsme nabídku našich piv o jedenáctku Hvozd -  nepasterovaný a jemně filtrovaný světlý ležák se vyznačuje zlatavou barvou, která je zvýrazněna jiskrnou čirostí. Jemná filtrace snižuje kvasničnou chuť tohoto piva. Díky tomu, že Hvozd není pasterovaný, zůstává zachována jeho čerstvá a osvěžující chuť. První

Zobrazit celý text >

Soutěž Fasáda roku 2015 - vítězství v kategorii Rekonstrukce historického objektu

2. 6. 2015

Porota soutěže Fasáda roku 2015 ocenila rekonstrukci budovy Pivovaru Cvikov vítězstvím v kategorii Rekonstrukce historického objektu. Z hodnocení odborné poroty nás velmi těší především toto: "Porota ocenila citlivou rekonstrukci zchátralého areálu pivovaru do podoby odpovídající původnímu vzhledu. Celá rekonstrukce byla provedena jak v návrhu, tak i v

Zobrazit celý text >

Den dětí u nás s dárkem - točená zmrzlina zdarma

1. 6. 2015

Na pondělí 1. června, na které letos připadá den dětí, máme připravený dárek. Každé dítě, jehož dospělý doprovod si u nás v restauraci Sladovna objedná cokoliv z jídelního lístku, si může dát zdarma zmrzlinu. Nově totiž v naší restauraci máme i výbornou točenou zmrzlinu. Nyní máme vanilkovou a višňovou, budeme mít i

Zobrazit celý text >

Cvikovský Zeleňák Fest

16. 5. 2015

Pod cvikovským Zeleným vrchem, známým jako Zeleňák, zahájíme v sobotu 16. května v areálu Pivovaru Cvikov hudební festivalové léto. O program 1. ročníku pivovarského hudebního festivalu Cvikovský Zeleňák Fest se společně postarají českolipská kapela Los Chuperos, která hraje ska a reggae a umí hned v úvodu vytvořit skvělou náladu, pokračovat

Zobrazit celý text >

Cvikovský Zeleňák Fest - předprodej lístků zahájen

18. 4. 2015

Vstupenky na Cvikovský Zeleňák Fest si můžete koupit v předprodeji na těchto místech: on-line portál evstupenka.cz: http://www.evstupenka.cz/cvikovsky-zelnak-fest-e28624.htm Cvikov V restauraci Sladovna (Pivovar Cvikov), Pivovarská 405, každý den od 11.00 do 22.00 hod. Nový Bor Jakub a.s, Gen. Svobody 297 Arnultovice, Nový Bor, otevřeno po – pá od 7.00 do 15.00 hod. Elektro Jakub – nový

Zobrazit celý text >

Velikonoce na talíři

5. 4. 2015

Počasí si s námi pohrává, silný vítr a prudké dešťové přeháňky střídané téměř sněhovou bouří připomínají spíše Vánoce než blížící se Velikonoce. V teple naší kuchyně jsme se ale nedali odradit a na víkend i Velikonoční pondělí jsme pro vás připravili jarní menu. Dle tradice budeme podávat

Zobrazit celý text >

Vytvořte si vlastní originální půllitr

4. 4. 2015

Vyrobit dobré pivo vyžaduje mimo jiné trpělivost a čas. Udělat si vlastní půllitr také není jen tak, ale pod dohledem mistrů sklářů z lindavské sklárny Ajeto to jistě zvládnete. Sklárna Ajeto je proslulá svými sklářskými výrobky po celém světě. Ve svých sklářských dílnách však dává příležitost i úplným

Zobrazit celý text >

Sváteční ležák

3. 4. 2015

Poprvé narazíme sváteční ležák na Velký pátek 3. dubna. Sváteční ležák vaříme ze tří druhů sladů – plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Každý ze sladů předává pivu něco jiného. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání

Zobrazit celý text >

Cvikovské pivo už i v Děčíně

27. 3. 2015

V pátek 27. března vyrazí první sudy s naším pivem směrem na severozápad od Cvikova - do Děčína. V nekuřácké restauraci sportovního areálu SK Děčín (Ve Vilách 1020/19, 405 02 Děčín I), která je zároveň i klubovnou místního fotbalového týmu, se bude čepovat naše desítka Luž.

Zobrazit celý text >

Michelinský kuchař Paulus vařil v restauraci Sladovna

27. 2. 2015

V pátek 27. února připravil vybrané speciality českého menu pro návštěvníky restaurace Sladovna držitel michelinské hvězdy Roman Paulus. Pro slavnostní menu Paulus vybral bramborové noky s lanýži, topinamburový krém s uzeným kachním prsem, pečené filety z candáta, dušenou loupanou plec a hovězí oháňku s hráškem a mrkví. Menu

Zobrazit celý text >

Zabijačkové hody v restauraci Sladovna

21. 2. 2015

Čím nejlépe spláchnete zabijačkovou polévku, jelítka, jitrnice, ovar a další dobroty připravené mistrem řezníkem a našimi šikovnými kuchaři v restauraci Sladovna? Přece cvikovským pivem! Tuto kombinaci u nás můžete vyzkoušet o víkendu 21. - 22. února. Srdečně vás zveme, těšíme se na vás v sobotu i neděli od 11.00 hod.  

Zobrazit celý text >

Požehnání pro pivovar. Dej Bůh štěstí!

6. 12. 2014

Týden po slavnostním otevření požehnal našemu pivovaru biskup litoměřický Mons. Jan Baxant. Během své řeči v srdci pivovaru – u měděné varny – hostům vysvětlil, že pro žehnání existují předepsané vzory. Ale ačkoli se už žehnalo všechno možné, vzor pro žehnání pivovaru ve své knize nenašel. A tak pivovaru požehnal jako technické stavbě. Na zdar pivovaru si všichni přítomní připili dvanáctkou Klíč.

Zobrazit celý text >

Pivovar Cvikov slavnostně otevřen!

29. 11. 2014

I když konec listopadu není zrovna obvyklý čas pro pořádání pivních slavností, otevřeli jsme dnes poprvé pro veřejnost obnovený Pivovar Cvikov. Akce přilákala tisíce návštěvníků, kteří ochutnali všechny tři druhy našeho piva – dvanáctku Klíč, desítku Luž a osmičku Sklář. Jejich prvnímu hodnocení se zájmem naslouchali spolumajitelé Jiří Jakoubek a Viktor Tkadlec, sládek Miloš Hrabák i ostatní zaměstnanci pivovaru, kteří každodenní pečlivou prací ovlivňují výslednou chuť nového piva ze

Zobrazit celý text >

Připravujeme se na otevření pivovaru

1. 11. 2014

Po necelém roce od zahájení rekonstrukce pivovaru mohl na podzim 2014 sládek Miloš Hrabák uvařit první várku spodně kvašeného světlého ležáku Klíč. Poté připravil další várky, a nejen dvanáctky, ale i desítky Luž a následovala osmička Sklář. Charakter piva vařeného z českého sladu a chmele dotváří voda z místního pramene na úpatí Lužických hor. V celém procesu mají významnou roli také pivovarské kvasnice koupené z Výzkumného ústavu pivovarského a

Zobrazit celý text >

Do Cvikova dorazila nová varna

19. 12. 2013

První části pivovarské technologie se do objektu Pivovaru Cvikov vrátily v prosinci 2013. Z bavorského rodinného pivovaru Karl Ege, který před časem zrušil svůj provoz, na nákladním kamionu přijely rmuto-mladinová pánev a scezovací káď, což jsou hlavní části varny, i velký historický dřevěný sud na povozu. Z bavorského pivovaru,

Zobrazit celý text >
zpět nahoru