Žitný speciál na čepu od 18. února

Dalším z našich speciálů se v roce 2017 stal Žitný speciál 13°, ležák vyrobený tradičním spodním kvašením, při jehož výrobě jsme část ječného sladu nahradili žitným.

Žitný třináctistupňový ležák má vyšší barvu, která odpovídá výraznější barvě žitného sladu. Žitné zrno přináší pivu výraznou plnost, danou také nižším prokvašením, mírně hrubší chuť s lehkým chmelovým dozníváním. Žito společně s aromatickou odrůdou chmele Hallertauer Tradition dávají tomuto speciálu specifické obilné a slámové chuťové tóny. Žitný speciál vytváří při správném čepování bohatou pěnu ulpívající na sklenici.

Žitnou třináctku poprvé narazíme v sobotu 18. února. Čepovat ji budeme v naší restauraci Sladovna a k dostání bude rovněž v sudech nebo lahvích.

zpět nahoru