Jiří Král, šéfkuchař
Představujeme vám šéfkuchaře restaurace Sladovna v Praze, Jiřího Krále.
Známý český šéfkuchař spojuje klasickou českou gastronomii s inovativními prvky světových gastronomických trendů. Jak sám říká: „Rád se vracím ke kořenům české kuchyně, v kombinaci s moderními světovými trendy a lokálními dodavateli surovin“.
Nyní můžete gastronomii Jiřího Krále a jeho týmu, ochutnat společně s tankovým řemeslným pivem Pivovaru Cvikov v restauraci Sladovna, Vodičkova 5, Praha 2.
- Je držitelem titulu Kuchař roku ČR, Restauratér roku AHR ČR 2018.
- Má bohaté zkušenosti ze zahraničí. Vařil ve Francii, Německu, Švýcarsku, Skotsku, Norsku, Itálii, USA, Indonésii nebo Dubaji.
- Organizoval bankety pro významné hlavy států včetně anglické královny.
- 12 let byl členem a kapitánem národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
- 10 let působil v Obecním domě jako šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace.
- Zároveň 6 let působil na Pražském hradě na pozici šéfa pro gastronomii prezidenta České republiky.
- Posledních 9 let působil na pozici Chef de Cuisine v Aureole Fusion Restaurant and Lounge a Erbia Congress Center, kde získal 6x prestižní ocenění Michelin Bib Gourmand a byl pravidelně zařazován v mezinárodním průvodci Michelin Guide.
- Je viceprezidentem pro gastronomii v AHR ČR.