Sváteční polotmavý ležák 13° opět na čepu

Prodloužený víkend zahájíme v naší restauraci Sladovna polotmavým ležákem. Od čtvrtka 2. července doplní na čepu naše čtyři značky - Sklář, Luž, Hvozd a Klíč - polotmavý ležák Sváteční 13°, který vaříme příležitostně k významným událostem.

Sváteční ležák vaříme ze tří druhů sladů – plzeňského, bavorského a karamelového, klasickou dvourmutovou technologií. Každý ze sladů předává pivu něco jiného. Plzeňský slad tvoří základní chuťovou osnovu, bavorský zvyšuje vnímání plnosti piva a slad karamelový dokresluje příjemně hořkou chuť vícestupňového polotmavého piva. Jemná hořkost dává vyniknout sladovým tónům piva. Pivo kvasí spodním kvašením v otevřené spilce při teplotě 13,5 °C, následuje dlouhé zrání v ležáckém tanku při 2°C.

Při správném natočení je pivo pokryto vysokou pěnou se slabým karamelovým nádechem, zaujme i svojí jantarovou barvou.

zpět nahoru