Žitný speciál 13°

Od pátku 13. října je Žitný speciál 13° na čepu u nás v restauraci Sladovna i ve vybraných hospodách, kde čepují cvikovské pivo. Žitný speciál nabízíme sudovaný i v pet lahvích.

Žitný speciál 13° - ležák vyrobený tradičním spodním kvašením, při jehož výrobě část ječného sladu nahrazujeme žitným. Žitný třináctistupňový ležák má vyšší barvu, která odpovídá výraznější barvě žitného sladu. Žitné zrno přináší pivu výraznou plnost, danou také nižším prokvašením, mírně hrubší chuť s lehkým chmelovým dozníváním. Žito společně s aromatickou odrůdou chmele Hallertauer Tradition dávají tomuto speciálu specifické obilné a slámové chuťové tóny. Žitný speciál vytváří při správném čepování bohatou pěnu ulpívající na sklenici.

zpět nahoru