Jiří Král - hostující šéfkuchař v restauraci Sladovna

V pátek 15. dubna ovládne kuchyni restaurace Sladovna hostující šéfkuchař Jiří Král. Společně s našimi kuchaři připraví francouzské degustační menu o osmi chodech, které hostům restaurace Sladovna během večera i osobně odprezentuje.

Jiří Král je šéfkuchařem pražské restaurace Aureole ve 27. patře budovy City Tower, pro kterou již třikrát obhájil titul Michelin Bib Gourmand. Absolvoval stáže ve Francii, Švýcarsku, Německu, Norsku, Itálii, USA, Indonésii a Singapuru. Šest let byl séfkuchařem pana prezidenta, kdy vařil pro významné světové delegace, včetně britské královny, prince Edwarda nebo prezidenta USA George W. Bushe. Je nositelem titulu rytíř gastronomie.

Vstupenky jsou k dostání v restauraci Sladovna, rezervace je možná na tel.: 727 826 453. Cena za degustační menu pro 1 osobu činí 1 300 Kč.

FRANCOUZSKÉ DEGUSTAČNÍ MENU par Chef Jiří Král

Amuse bouche

Salát Niçoise - čerstvé listy salátů s tartarem z tuňáka Yellow Fin, cukrovými lusky, tomaty Concassé, kostičkami brambor,
křepelčím vajíčkem, olivami a sardelovými filátky.

Terina Foie Gras de Bourgie s jablečným chutney a kaviárem Grand-Mère Smith.

Humrový bisque s grilovanou tygří krevetou a koňakem Hennessy Paradise.

Coq au Vin černý kohoutek dušený na červeném burgundském víně, mačkané brambory, restovaná šunka Bayonne, mladá cibulka a divoké žampiony.

Výběr vyzrálých francouzských sýrů, fíkovo-cibulové Coulís, ovocný chléb a medovo-hořčicová zmrzlina.

Crème Brûlée s korsickou vanilkou a Framboise-Wasabi sorbet.

Čokoládové pralinky Valhrona na ledové tříšti.

  

zpět nahoru